Jag var hon

Esters dotter tog med sin lillebror in i Pippi-tältet för att gömma sig när pappa började att slå mamma.

Ebba började tvivla på sina egna minnen och gjorde allt för att Leon inte skulle få ett raseriutbrott.

Celine letar ständigt efter varningssignaler i vardagen efter sin tid med Fredrik. Nu tror hon äntligen på sig själv. Tio kvinnors berättelser, men tusentals kvinnors öde. De blev slagna, hotade, hånade, bespottade på, våldtagna, kontrollerade och nedvärderade.

Men de är alla överlevare.

Författarens kommentar

2018 förlorade Madeleine Gartéus en av sina närmaste vänner. Annie dog efter att hon levt i en relation med fysisk och psykisk misshandel. I samband med sorgen och den växande frustrationen ville Madeleine göra något för att bidra i kampen mot mäns våld mot kvinnor. 

"Jag ville inte att Annie skulle bli ytterligare ett svart streck i statistiken, för alla oss som älskade henne var hon en verklig person med drömmar och mål". 

Under 2019 skrev Gartéus boken "Jag var hon": tio berättelser från kvinnorna som överlevde, baserat på tio kvinnors år av psykisk, fysisk, sexuell och ekonomisk misshandel.

"Jag hoppas att boken kan ge tröst och kraft till någon som är utsatt och veta att det finns något annat bortom allt våld och mörker. Kanske öppnar boken ögonen på någon anhörig, som för första gången kanske förstår hur våldet ser ut – att det är så otroligt olika hur det yttrar sig". 

- Madeleine Gartéus  

Utgivning

Jag var hon är skriven av Madeleine Gartéus och släpptes den 15 april 2020. Du kan köpa boken här. E-boken hittar du här.
Stayin' Alive

En spänningsroman om att överleva medan samhället faller samman. En pandemi drabbar världen och Linköping plågas av både galningar och plundrare. Bakom domedagsinfluensan kan det finnas djupare orsaker än olyckliga omständigheter.

Jonathan är en livstrött man som tvingas vakna och kämpa för att inte gå under. Han betraktar, analyserar och försöker komma igenom apokalypsen som en bättre människa. Tidigare var han ensam, nu är han en del av en grupp överlevare och behöver samarbeta.

Gruppen är sammansatt genom tillfälligheter. Likt verklighetens kriser är samarbete den första impulsen, men friktion och motsättningar kommer snart upp till ytan. Alla vill överleva, men principer och förhoppningar om framtiden skiljer dem åt.

Författarens kommentar

Min avsikt är att berätta om relationer i en krissituation. Att välja en samhällskritisk huvudperson med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ger möjlighet att tänja på gränser.

Musik spelar en viktig roll i många människors liv och därför även i den här berättelsen. Jag använder mig av en hel del popkulturella referenser, men handlingen och karaktärerna i fokus. Om läsaren inte blir berörd har jag misslyckats.

- Torbjörn Löwendahl.

Utgivning

Stayin’ Alive är skriven av Torbjörn Löwendahl och släppes på TellUS bokmässa i Linköping den 30/11 2019.

Den är första delen av en trilogi. Uppföljaren Perfect Day kan du köpa här!

© Copyright www.lionvalley.se