Stayin' Alive

En spänningsroman om att överleva medan samhället faller samman. En pandemi drabbar världen och Linköping plågas av både galningar och plundrare. Bakom domedagsinfluensan kan det finnas djupare orsaker än olyckliga omständigheter.

Jonathan är en livstrött man som tvingas vakna och kämpa för att inte gå under. Han betraktar, analyserar och försöker komma igenom apokalypsen som en bättre människa. Tidigare var han ensam, nu är han en del av en grupp överlevare och behöver samarbeta.

Gruppen är sammansatt genom tillfälligheter. Likt verklighetens kriser är samarbete den första impulsen, men friktion och motsättningar kommer snart upp till ytan. Alla vill överleva, men principer och förhoppningar om framtiden skiljer dem åt.

Författarens kommentar

"Min avsikt är att berätta om relationer i en krissituation. Att välja en samhällskritisk huvudperson med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ger möjlighet att tänja på gränser.

Musik spelar en viktig roll i många människors liv och därför även i den här berättelsen. Jag använder mig av en hel del popkulturella referenser, men handlingen och karaktärerna i fokus. Om läsaren inte blir berörd har jag misslyckats."-Torbjörn Löwendahl.

Utgivning

Stayin’ Alive är skriven av Torbjörn Löwendahl och förväntas bli utgiven hösten 2019.

Den är första delen av en trilogi. Uppföljaren kommer under 2020 och sista delen 2021.

 

  Instagram Facebook


© Copyright www.lionvalley.se