Utgivning

Hären som försvann är andra delen av Laurentius Krönika. Insatserna höjs när kriget tvingar var och en välja väg. Vi följer karaktärerna från första delen när deras vardag rycks undan. Boken är skriven av Stefan Eriksson och hade release 19 november 2022. Beställ ett exemplar här!

Laurentius Krönika: Hären som försvann

Laurentius Krönika är enastående svensk fantasy av Stefan Eriksson. Stefan började som fantasyförfattare redan på 1980-talet då han genom föreningen Gyllene Hjorten gav ut en krönika baserad på föreningens lajvkampanj. Med Laurentius Krönika tar han sitt författarskap till en ny nivå. Språket är hänförande vackert och Stefan skapar illusionen av ett gammalt språk genom att undvika franska och engelska låneord.

Krönikan påminner om klassiska författares verk, som Tolkiens eller Eddings, men står stadigt i en jämställdhet där starka kvinnor och män från olika härkomst tillsammans drivs av hopp och framtidstro.

Laurentius Krönika handlar om hur en hotfull spådom tvingar karaktärerna att välja sida. Tempot ökar från det lågmält hotfulla i En ny tids Gryning till den hektiska jakten att hinna i tid till den stora kraftmätningen i Slaget på Nebreon.

En milstolpe i svensk fantasy.

Baksidestext

Överlever Edurons ädla föresatser Varghuvuds djuriska blodtörst? Erbjudande om hjälp i frihetskriget kommer från oväntat håll. Hur långt är Eduron beredd att gå?

Rannvi är den yngsta någonsin att träda i den Höges främsta tjänst. Är hennes sökande efter förbjudna kunskaper till allas gagn eller för hennes egen?

Laurentius oroas av den Höges spådom och omprövar gamla sanningar i sökandet efter den okände fienden:  

"Upp ser jag redan
ur askan en annan,
mörkare makt
med kronan stiga".


 

© Copyright www.lionvalley.se